sri 26/06/2024

Blue-connect 2.0 - Inicijalni sastanak partnera

25.6.2024.održan je kick-off sastanak projektnog konzorcija Blue-connect 2.0 Horizon 2020 projekta na kojemu je Zaklada Sveučilišta u Rijeci uz Sveučilište u Rijeci jedan od partnera i koji će u sljedeće dvije godine donijeti Noć istraživača i brojne druge aktivnosti za promociju znanosti u Primorsko-goranskoj županiji. 

Za više informacija o projektu te nadolazećim događanjima pozivamo Vas da pratite mrežne stranice (socri.uniri.hr) i društvene mreže Centra za popularizaciju i promociju znanosti i Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Blue-connect 2.0

I ove godine Noć istraživača zadnjeg petka u rujnu

čet 06/06/2024

Sveučilište u Rijeci i Zaklada Sveučilišta u Rijeci partneri su u novom projektu Reconnecting Science with the Blue Society (Blue-connect 2.0), koji je odobren za financiranje u sljedećem dvogodišnjem razdoblju! Sudjelovanje u projektu donosi Rijeci ponovo Noć istraživača, ali i brojne druge aktivnosti koje će se provoditi tijekom 2024. i 2025. godine s ciljem promocije i popularizacije znanosti u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji.

Logo Fonda Prometej

Rezultati natječaja “Prometej” (1.ciklus) za 2024. godinu

pet 10/05/2024

Zaklada Sveučilišta u Rijeci objavljuje rezultate 1. ciklusa Natječaja za sufinanciranje znanstveno – istraživačkih djelatnosti studenata doktorskih studija Sveučilišta u Rijeci “Prometej” za 2024. godinu.
Odluka o dodjeli sredstava za prvi ciklus dostupna je na sljedećoj POVEZNICI te na stranici NATJEČAJA, a o daljnjem postupku dodjele sredstava korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Čestitamo dobitnicima!

Poziv na znanstveno-popularna predavanja za zlatnu generaciju

pet 05/04/2024

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana zdravlja pozivamo zlatnu generaciju Riječana i Riječanki  na javna znanstveno popularna predavanja koja će održati studentice i studenti Fakulteta zdravstvenih studija 8. travnja 2024. u Dvorani susreta Gradske knjižnice Rijeka od 14 do 16 sati. Predavanja će biti održana na sljedeće teme: Zlatna generacija - zdrava i zdravstveno pismena, kako održati zdrav mozak (zauvijek) - savjeti za zlatnu generaciju i Zlatna generacija, tehnologija i društvene mreže. Predavanja se održavaju u suradnji sa Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Sveučilištem za 3. dob. S obzirom da je ovo prvo predavanje u nizu, raspored svih planiranih predavanja možete pogledati OVDJE

Poziv za prvo predavanje 8.4.2024. OVDJE.

Poziv za drugo predavanje 25.4.2024. OVDJE.

Poziv za treće predavanje 3.5.2024. OVDJE.

Kišobran podcast najava

Podcast #11 Na leđima div(n)ica - 20 godina Zaklade Sveučilišta u Rijeci | Kišobran UNIRI

uto 30/01/2024

Povodom obilježavanja 20 godina Zaklade Sveučilišta u Rijeci, u studiju naše redakcije ugostili smo sve dosadašnje ravnateljice koje su uspješno vodile njen rad. Sveučilišna rektorica Snježana Prijić Samaržija ujedno je i prva osoba na čelu Zaklade koja je otkrila sve o počecima rada i samog osnivanja, kao i svemu što je tome prethodilo.

Logo Fonda Prometej

Otvoren natječaj Fonda Prometej za 2024. godinu

pon 29/01/2024

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za Fond Prometej za 2024. godinu. Natječaj je otvoren do 01. prosinca 2024. godine. Više o natječaju možete pogledati ovdje.

Thumbnail video klipa Zeleno čini razliku

50+20=700 / Zeleno čini razliku / akcija pošumljavanja

čet 25/01/2024

Pri završetku slavljeničke godine, u kojoj se obilježilo 50 godina Sveučilišta u Rijeci i 20 godina Zaklade Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Hrvatskim šumama organizirali smo akciju pošumljavanja ”Zeleno čini razliku” na lokaciji Draški breg, u blizini vidikovca Rebar koja se održala 11. studenoga 2023.. Radi se o području kojim prolazi planinarska šetnica, području krševitog tla i degradirane primorske šume, u zaleđu Sušaka, s koje ‘puca’ pogled na vizuru kojom dominira i sveučilišni Kampus na Trsatu.