Mreže i suradnje

Global Compact

Zaklada Sveučilišta u Rijeci od 2008. dio je svjetske inicijative Ujedinjenih naroda Global Compact. Ova inicijativa pokrenuta je 2000. godine s ciljem povezivanja poslovnog sektora s agencijama Ujedinjenih naroda, vladama i civilnim društvom u podržavanju temeljnih društvenih vrijednosti iz područja ljudskih prava, radnih prava, zaštite okoliša i suzbijanja korupcije. Zaklada se potpisivanjem sporazuma obvezala da će u svoje poslovanje ugraditi 10 propisanih principa za odgovorno poslovanje te da će putem njihove praktične primjene pružati primjer drugima. Više o inicijativi saznajte na poveznici.

The Talloires Network

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u 2009. godini učlanila se u globalnu mrežu visokoškolskih ustanova posvećenih promociji društvene odgovornosti sveučilišta, unapređenju kvalitete života u zajednicama i obrazovanju društveno odgovornih građana. The Talloires Network je međunarodna organizacija institucija posvećenih jačanju civilne misije sveučilišta koju je osnovalo 2005. godine Sveučilište Tufts iz SAD-a s ciljem stvaranja globalnog pokreta društveno odgovornih sveučilišta. Više o organizaciji saznajte ovdje.

Anna Lindh Foundation

Zaklada Sveučilišta u Rijeci od 2016. članica je i međunarodne mreže Anne Lindh Fondacije (ALF) za promicanje dijaloga među kulturama euromediteranske regije. ALF djeluje kao Mreža nacionalnih mreža civilnoga društva, okupljajući organizacije civilnoga društva i javne ustanove iz različitih područja aktivnosti. Sa sjedištem u Aleksandriji, ALF je prisutan u više od 40 zemalja. Hrvatska mreža za suradnju na Euro-Mediteranu promiče dijalog, znanje i različitost među kulturama euro-mediteranske regije razvijanjem tolerancije i otvorenosti prema novim spoznajama, religijama, kulturama i vrijednostima. Hrvatska mreža također se zalaže za promicanje i zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda. Više informacija dostupno je ovdje.

Forum zaklada „ZaDobroBIT!“

Hrvatski forum zaklada okuplja preko trideset zaklada koje djeluju na području Republike Hrvatske te brojne donatore i društvene poduzetnike. Cilj je Foruma u svoj rad okupiti što veći broj članica kako bi kroz suradnju i dijeljenje spoznaja i iskustava postigli jačanje kapaciteta zaklada i povećali vidljivost djelovanja zaklada u našoj zemlji. Zaklada je članica foruma od 2016. godine.