Case study natjecanje Realizator

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci Step Ri i uz potporu Primorsko-goranske županije, 2016. godine pokreće prvo riječko sveučilišno case study natjecanje Realizator.


Case study natjecanja format su koji na inovativan način pridonosi suradnji akademske i gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Uz edukativnu i mentorsku podršku, cilj je istražiti, formirati i prezentirati inovativna rješenja na zadani izazov dok bogati popratni program potiče kreativnost i inovativnost, umrežavanje, stvaranje prvih poslovnih poznanstava i obogaćuje životopis.

Projekt je aktivnost Zakladinog fonda Studenti za društvo znanja.

Realizator kroz godine

U proteklih 6 edicija u natjecanju je sudjelovalo preko 500 studenata s 14 sastavnica Sveučilišta u Rijeci preddiplomske i diplomske razine studija te također studenti uključeni u program s Veleučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Zagrebu.

U projekt su se uključila renomirana poduzeća i institucije – Alarm automatika d.o.o., Arriva Hrvatska, DOGMA nekretnine d.o.o., Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, Erste Banka d.d., Geotech d.o.o., Grad Kastav, Grad Rijeka, INA d.d., Infobip d.o.o., Jadran Galenski laboratorij d.d., Jadranka hoteli d.o.o., Javna ustanova Priroda, JGL d.d., KBC Rijeka, Marina Punat d.o.o., MEP d.o.o., Metis d.d., Namještaj Mima d.o.o., Njivice Hotels & Camp Resort, Savjet mladih Primorsko-goranske županije, Tower Centar Rijeka, Villa Kapetanović d.o.o. (Hotel Navis) te Zagrebačka banka d.d.

Moduli natjecanja

Realizator čini struktura pet programskih modula: START, SUPPORT, LEARN & MINGLE, PLAY i WIN.

Startni modul uključuje otvorenje natjecanja na kojemu predstavnici poduzeća i institucija prezentiraju poslovne slučajeve. Modul podrške sastoji se od edukacija kreiranih za što kvalitetniju formulaciju i izradu poslovnih rješenja (npr. pisanje poslovnog plana, generiranje ideja, razvijanje društveno odgovornih projekata), a provodi ih partner projekta Step Ri.

LEARN & MINGLE modul čine interaktivne radionice, tribine i druženja koja potiču umrežavanje s kreativcima, inovatorima i poduzetnicima (npr. panel Što poslodavci traže? (2016.), tribina (Ne)uspjeh: Moja priča (2018.), speed date Realiziraj se! i master class Journey To Work (2019.). PLAY označava ulazak u finale natjecanja, a sastoji se od roka za predaju rješenja, te radionice Pitching trening: 3 minute do uspjeha na kojoj studenti usvajaju vještine izlaganja u samo par minuta. Posljednji modul, odnosno Pitching Day Competition velika je završnica na kojoj timovi pitchaju rješenja stručnom žiriju kojeg čini predstavnik/ca Zaklade, partnera i poduzeća. Zbroj bodova usmenog izlaganja i pismenog dijela daje pobjednike Realizator case study natjecanja.

Nagrade

Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuje u iznosu od 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo mjesto te 1.000 kuna za treće mjesto. Službeni partner Step Ri, pobjedničkim timovima osigurava i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

Realizator pobjednici

Više informacija

Za više informacija dostupni su Pravilnik natjecanja i Učestalo postavljena pitanja. Realizator možete pratiti na službenoj Internet stranici https://realizator.uniri.hr/ i na Facebook stranici, a u slučaju dodatnih upita, slobodno nam se obratite putem e-maila na .