Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci dodjeljuje se najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem, pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

Nagrada Zaklade dodijeljuje se u pet kategorija: mladi znanstvenici, znanstvenici, mladi umjetnik, umjetnik i životno djelo.

Tijekom 16 godina uručeno je ukupno 105 nagrada: 102 u znanstvenim (društvene i humanističke znanosti, prirodne i biomedicinske znanosti, tehničke i biotehničke znanosti, interdisciplinarno područje) i umjetničkim područjima, dok su posebnu jubilarnu nagradu 2018. godine primile tri institucije, osnivači Zaklade — Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija za kontinuiranu potporu radu i djelovanju Zaklade. U pojedinačnim kategorijama, nagradu je primilo ukupno tri studenta, 36 mladih znanstvenika, pet mladih umjetnika, 39 znanstvenika, 10 umjetnika, te devet dobitnika nagrada za životno djelo.

Dobitnici nagrade Zaklade